Phil May (Pretty Things) is niet meer

Phil May, frontman van de Pretty Things overleed op vijfenzeventigjarige leeftijd.

Phil May (Pretty Things) is niet meer

Het ging al een tijdje niet zo goed met Phil May, sinds 2014 leed hij aan een longziekte die hem sindsdien verhinderde nog op te treden. Toch werd een val van zijn fiets hem fataal. Bij de val brak hij zijn heup en na de operatie traden er complicaties op die hem fataal werden. May stierf op de ochtend van 15 mei in een ziekenhuis.

May was de zanger van Pretty Things, een band die startte in 1963 en onder andere Dick Taylor (die overtallig gitarist was in de Rolling Stones en daar moest bassen) in de rangen telde. May liet hem terug gitaar spelen terwijl hijzelf zou zingen en mondharmonica spelen. Samen haalden May en Talyor John Stax binnen als bassist, Brian Pendleton werd tweede gitarist en Pete Kitley werd de drummer. Hij werd wel al snel vervangen door Viv Andrews, aka Viv Broughton.

De Pretty Things waren een vernieuwende rockband die met ‘SF Sorrow’ een van de eerste rockopera’s maakten. Groten als David Bowie, Jimi Hendrix en ook Graham Coxon van Blur waren openlijk fan.

De Pretty Things stopten er mee in 2018 met ‘A Final Bow’ in de O2 in Londen, de shows met o.a. ook David Gilmour en Van Morrison werden gecapteerd op cd en in een box set. Lang heeft May niet kunnen genieten van zijn pensioen. Hij laat een zoon, een dochter en een partner achter.

17 mei 2020
Marc Alenus