Peter Boone kan niet stilzitten

Binnen de drie weken twee singles uitbrengen met twee compleet verschillende projecten? Deze man kan dat.

Misschien doet de naam een belletje rinkelen, want Peter Boone dook in feite al zo’n beetje overal op. Zo was hij bijvoorbeeld lange tijd toetsenist bij A Split Second, schreef hij muziek voor The Skyblasters, maar ook voor Leen Persijn. Zelfs voor de dolfijnenshow in het Boudewijnpark componeerde hij. 

De man kan niet stilzitten. En ondanks het feit dat hij eigenlijk niet graag alleen werkt, heeft hij beslist om de eigen songs uit te brengen als een soloproject met de naam Beau One. Deze nummers zijn Engelstalig, en Ticket To Somewhere, dat uitkwam op 12 november, is daar een zeer poppy voorbeeld van, maar even vaak gaat hij richting blues of rock.

Daarnaast is er ook nog het Nederlandstalige project Peter En De Vos, waarvoor hij samen met Fran Devos schrijft aan nummers. Luna Boone, zijn jongste dochter, speelt dan weer tenorsaxofoon. Daarmee bracht hij zonet Midlife Crisis uit, een nummer dat een beetje hint naar Skyblasters vanwege het reggaeritme en de koperblazers, maar door de Nederlandstalige tekst toch weer helemaal anders klinkt.

9 december 2022
Marc Alenus