Persoonlijke soloplaat voor Brittany Howard

Brittany Howard brengt een soloplaat uit.

Brittany Howard heeft niet alleen een stem die bergen kan verzetten, ze is ook een rusteloze ziel. In het verleden bracht ze al platen uit onder de naam Thunderbitch en Bermuda Triangle en nu komt er een erg persoonlijke soloplaat uit onder haar eigen naam. Die plaat heet ‘Jaime’ en dat was ook de naam van Howards zus die overleed aan kanker toen ze nog maar een tiener was.

In het persbericht verklaart Howard dat het schrijven van de plaat voor haar een vorm van genezingsproces was en dat ‘Jamie’ inderdaad een soort in memoriam is, maar dat de plaat eigenlijk over haarzelf gaat.

Het album zal elf songs tellen en daarvan kan je de eerste hieronder beluisteren. Op de rest is het wachten tot 20 september.

En hoe zit het met Alabama Shakes? Daarover zegt ze in Rolling Stone: “We’re a family. Those are my bro-bros for life. But right now they’re just letting me do my thing. If I did the same songs and the same everything, I’d be so miserable. I’d be so bored. I wouldn’t care about heaps of cash, swimming in a cash swimming pool. It does not matter to me.”

Allemaal nogal mistig dus, maar het ziet er niet naar uit dat we meteen een opvolger moeten verwachten voor ‘Sound & Color’. Of het ook het einde van de band is zoals sommige concullega’s beweren? Dat kunnen wij nergens uit afleiden. Hoe dan ook, 'History Repeats' klinkt niet zo gek anders dan we van Howard gewend zijn als frontvrouw van Alabama Shakes.



 

25 juni 2019
Marc Alenus