Penny Shears maakt debuutalbum met Sam Evian

De afgelopen jaren was hij de hele tijd “on the road”. Gelukkig vond hij wel de tijd om tussendoor nummers te pennen.

Penny Shears werd geboren in een mormoonse gemeenschap in Boise, Idaho, maar hij legde zijn geloof af en trok naar Zwitserland. Hij bleef evenwel pendelen tussen de States en Europa, van L.A. over Salt Lake City en Genève en terug naar New York.

Onderweg schreef hij ondertussen eigen nummers waarin thema’s als existentialisme en zelfreflectie geregeld opduiken. Hij leverde gevoelige teksten af, maar zijn gitaar klinkt rauw en zijn stem doorleefd. Zo hakt hij een pad uit tussen zijn dromen en zijn ware ik. Getuige daarvan zijn eerste single Guilty, de voorloper van zijn debuutalbum dat er in het najaar aankomt via Cheptel Records.

Over die track hangt een mist van fuzz die snel optrekt alsof de zon de koude woestijn in sneltempo opwarmt. Wat volgt is een lekkere psychrocker met fijnmazige, krinkelende gitaren ertussen. Check hem hieronder en/of koop hem hier.

De meeste nummers nam hij op in New York samen met Sam Owens, je misschien beter bekend als Sam Evian. De overige nummers werden opgenomen in Genève samen met Robin Girod en Nelson Schaer en technicus Yvan Bing. De mastering was in handen van Heba Kadry. Zij werkte eerder voor Björk (‘Utopia’,  Slowdive, Beach House, Future Islands, Deerhunter en vele anderen.

21 augustus 2020
Marc Alenus