Pegg neemt de Via Dolorosa richting debuut

Eerder bracht hij al twee singles uit, maar nu wordt het menens.

Op 23 augustus verschijnt het debuut van Pegg, een project onder leiding van Xander Duell, die regelmatig samenwerkt met artiesten als Amen Dunes (met Xanders broer Damon), Weyes Blood, Modest Mouse en de legendarische Van Dyke Parks (wiens sierlijke orkestraties een deel van Peggs aankomende materiaal sieren).

De debuutplaat van het Pegg-project is het product van een reeks sessies opgenomen in de River Church in de staat New York met een sterrencast van onafhankelijke muzieksterren zoals producers Bartees Strange en Alew Dowling, Teeny Lieberson (Sleater-Kinney, Sharon Van Etten, TEEN), Blake Fusilier (ook bekend als Fusilier), Brandon Buz Donald (Kelela, L'Rain, Standing on the Corner), Arone Dyer (Buke & Gase), en de invloedrijke r&b-muzikant Jon Bap, ook bekend als Maurice II.

Lieten de twee eerste single, Geronimo en Sweetheart nog een uitbundige band horen, dan leidt Via Dolorosa de eerder contemplatieve B-kant van het album in. Het is een Scott Walker-achtige ballad, die uitkomt met een video die een dramatisch speciaal effect op veroudering bevat dankzij de make-up van Stella Sensel en de kostuums van Kate Fry.

6 augustus 2024
Marc Alenus