Pavement kondigt 'Terror Twilight: Farewell Horizontal' aan

Ter gelegenheid van de aankomende tournee brengen Mark Ibold en co. de laatste plaat opnieuw uit in uitgebreide versie.

Dat Pavement op 7 november 2022 naar Brussel komt, weet u al een tijdje, maar nu laat de band weten dat ze het vijfde en laatste album ‘Terror Twilight’ op 8 april opnieuw uitbrengen als dubbel-cd en vier lp’s. De nieuwe speciale editie bevat het geremasterde originele album, B-kantjes, homedemo's, repetitietapes, live-opnames die bij het tijdperk passen en zelfs de ruige nummers van Pavements afgedankte sessie in de Echo Canyon-studio van Sonic Youth. In totaal bevat het achtentwintig niet eerder uitgebrachte nummers.

Er zit ook een boek bij met nooit eerder vertoonde foto's en commentaar/context van bandleden Mark Ibold, Stephen Malkmus, Bob Nastanovich, Spiral Stairs en Steve West evenals producer Nigel Godrich (Radiohead, Beck). De lp zal de door Godrich voorgestelde volgorde herstellen - die de belangrijkste nummers van het album op de voorgrond plaatst - terwijl de cd de uiteindelijke volgorde behoudt die door de band is samengesteld.

Oorspronkelijk uitgebracht in 1999, markeerde ‘Terror Twilight’ een afwijking van de gevestigde werkwijzen van Pavement. Dat wil zeggen dat het is opgenomen met een grote producer in een dure studio. Ondanks al het gepraat over "polijsten" en "precisie" is het nog steeds een Pavement-plaat. En een geweldige. Zoals elk Pavement-album dat eraan voorafging, is ‘Terror Twilight’ opwindend en verwarrend. Vaak tegelijk.

Tweeëntwintig jaar later blijven de nummers humeurig, vreemd en verdienen ze bij uitstek om opnieuw gevierd te worden.

Bestel hier je tickets voor de show in Brussel.

17 maart 2022
Marc Alenus