Over de top met La Jungle

Het duo kondigt een nieuw album aan.

Le Jour du Cobra is de eerste single van ‘Fall Off The Apex’, het nieuwe aankomende album van het Belgische gitaar / drums duo La Jungle. De plaat, bestaande uit vijf nieuwe tracks en drie intermezzo's, deed de band terugkeren naar de studio na enige tijd te hebben gewerkt aan handgemaakte releases.

Na de visie van een in de middeleeuwen verankerd heden die het vorige album verklankte, blijft La Jungle haar gevoelens van de huidige samenleving overbrengen naar muziek. En die samenleving wordt volgens het duo geleid door de behoefte naar altijd meer. We razen alsmaar verder alsmaar hoger, het hoofd eerst, zelfs als het betekent dat iedereen wordt verpletterd. We leven in een samenleving met oogkleppen...

‘Fall Off The Apex’ kristalliseert het tipping point dat de wereld misschien heeft overgestoken zonder het zelfs maar te beseffen. Wat is het vooruitzicht voor ons als we de top bereiken? Gaan we genieten van het uitzicht? Zullen we door een recessie gaan? Keren we terug naar eenvoudigere waarden of vallen we gewoon de dieperik in?

Het album wordt op 21 mei 2021 uitgebracht op de labels À Tant Rêver du Roi / Black Basset en Rockerill Records in cd-, lp- en digitale formaten en kan al worden gereserveerd via deze link.

24 april 2021
Marc Alenus