Other Lives brengt nieuw album uit

Other Lives komt terug met nieuw album op Play It Again Sam.

Vijf volle jaren zijn er verstreken sinds ‘Rituals’, de vorige plaat van Other Lives, de band van Jesse Tabish, Jonathon Mooney en Jos Onstott. Op 24 april komt er eindelijk een opvolger en die zal ‘For Their Love’ heten.

De plaat zal tien songs bevatten met een knikje naar het verleden, maar ook een evolutie richting toekomst. Het album ontleent zijn titel aan de vierde track op de plaat, een van de eersten die de band schreef voor dit album.

John Tabish verklaart: “something about the title feels both inclusive and also of a larger scene whilst embodying the path we wanted to take.”

Dat pad begon in 2011 met de meeslepende, weidse en filmische arrangementen en de melancholische melodieën van ‘Tamer Animals . Other Animals slaagde er schijnbaar zonder moeite in om de weidse vlakten, de hoge luchten en de brede horizonten van hun thuisstaat Oklahoma in muziek te gieten. Dat gevoel moet de nieuwe plaat ook opwekken: een hernieuwd gevoel van vrijheid, geboren uit persoonlijke en creatieve onzekerheid na een periode van bezinning en verrijking.

Lost Day, het voorsmaakje van de plaat, kunnen we al delen. In de clip zien we niet alleen het A-vormige optrekje waar Tabish en zijn vrouw Kim nu wonen, mevrouw Tabish is ook te zien én te horen. Drummer Danny Reisch, die ook al op ‘Rituals’ te horen was, is ook opnieuw van de partij.

Ontdek de eerste single Lost Day hieronder. De plaat voorbestellen kan hier.

cover art:


 

9 januari 2020
Marc Alenus