Op zoek naar de beste West-Vlaamse battlerapper

Op zoek naar de beste West-Vlaamse battlerapper

Voor het vierde jaar op rij gaan de West-Vlaamse hiphoppers van Phatmark Collective op zoek naar de beste battlerapper uit hun provincie. Na twee uitverkochte edities in de 4AD in Diksmuide en eentje in De Kreun in Kortrijk, houden ze die zoektocht nu in de Magdalenazaal in Brugge, op zaterdag 30 september.

De inzet? Driehonderd euro cash en een hoop goodies, maar vooral die mooie titel... 'De Bestn Vant Westn'! Om voorgeschreven punchlines te vermijden, worden de zestien kandidaten voor deze freestyle wedstrijd pas enkele dagen op voorhand bekendgemaakt. Wie dit jaar de juryleden, hosts en dj's zijn, weten we wel al.

Rotn (De Feesters), Gemeejne Bleejkn, Vorre (Grafgravers), Aldi (Tox n Aldi) en de West-Vlaamse raplegende Riemeloare (De Nihilisten) beoordelen alle onderlinge confrontaties en beslissen zo welke twee rappers doorstoten tot in de finale.

Dj Grazzhoppa selecteert de beats, terwijl Sjen Anubis (Pure Blend) en Shimmy Timmy (Phat Soul Foundation) het geheel aan elkaar praten. Ook deejays Dizzy Dee en Maartn nemen doorheen de avond plaats achter de one's and two's.

Kortom: zowat de hele West-Vlaamse scene is weer present, nu alleen jij nog! Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en zijn te bestellen via www.debestnvantwestn.be.

Herbekijk hieronder alvast de finale tussen Vorre en Low G van vorig jaar.


8 september 2017
Wouter Verheecke