Op 2 april laat Dry Cleaining debuutalbum los

Vandaag maakte de band de details van het debuutstudioalbum bekend en deelden ze een nieuwe single.

Dry Cleaning, de Zuid-Londense groep van Nick Buxton (drums), Tom Dowse (gitaar), Lewis Maynard (bas) en Florence Shaw (zang) zal op 2 april het debuutalbum ‘New Long Leg’ uitbrengen. De tien tracks tellende plaat zal één van de beste songs van 2020 bevatten, namelijk Scratchyard Lanyard, de song waarmee het viertal stormenderhand ons hart veroverde.

Ook nieuwe single Strong Feelings zal op de plaat staan die vorige zomer op twee weken tijd werd opgenomen in Rockfield Studios op het platteland van Wales met producer John Parish (PJ Harvey, Aldous Harding). De plaat volgt de opwindend strakke ep's ‘Boundary Road Snacks And Drinks’ en ‘Sweet Princess’ op.

Nieuwe single Strong Feelings is een soort liefdesliedje. Shaw verklaart: "Het gaat over stiekem verliefd zijn op iemand die het niet weet, en de ontwrichtende rol van Brexit in romantische relaties.'' De bijbehorende clip, geregisseerd door gitarist Dowse, kwam tot stand nadat Google-zoekopdrachten een informatieve video hadden opgeleverd over de basisprincipes van wegenbouw van de in Nieuw-Zeeland en Massachusetts gevestigde glitchartiest Sabato Visconti.

11 februari 2021
Marc Alenus