Ook Echo & The Bunnymen naar W-Fest

Muziekfestival W-Fest topt volgende zomer met legendarische namen als Jimmy Sommerville, Tony Hadley, The Human League en Echo & The Bunnymen. Ook The Stranglers, Killing Joke, Nik Kershaw en Howard Jones kleuren onder meer het jaren tachtig belevingsfeest, dat voor het eerst plaatsvindt op en rond de site van Waregem Expo.

Terwijl de zwarte jassen momenteel op Sinner's Day rondlopen is het alweer uitkijken naar dat volgend new wave-feest W-Fest.

Naast de headliners die je hierboven leest tekent er ook een stevige dosis Belpop present. Zo kregen Red Zebra met Peter Slabbynck samen met Allez Allez, Lavvi Ebel, Siglo XX en Schmutz een prominente plaats op de affiche.

Wie de wavers van Siglo XX, Merciful Nuns en het iconische Nitzer Ebb voor de laatste keer live aan het werk wil zien, moet zich eveneens naar Waregem reppen.

De line-up van W-FEST valt met deze namen in een definitieve plooi. In totaal programmeert het festival, op verschillende podia tussen 15 en 18 augustus meer dan zeventig namen. Nieuw dit jaar is de Olivier Daout-stage (genoemd naar wijlen Olivier Daout, van dag één een grote fan van W-Fest), waarop meer intieme 'living room' concerten plaatsvinden.

Na drie edities, waarbij de laatste editie goed was voor 30.000 bezoekers, verhuist W-Fest naar de site om en rond Waregem Expo. Organisator Erik De Ridder: "Om kampeerders en bezoekers het maximale comfort te garanderen en de toekomst van het festival veilig te stellen, hebben we de verhuis naar Waregem met beide handen aangegrepen, een opportuniteit die we niet konden laten liggen. De link met de regio wordt versterkt, het terrein bevindt zich op amper 15 km van de vorige locatie en de streek is per slot van rekening de bakermat van de Belgische New Wave."

Tickets en info? Hierzo!

2 december 2018
Kevin Vergauwen