Ook Balkan Trafik! gaat digitaal

Het multi-artistieke festival biedt van 22 tot 25 april een volledig digitaal programma aan via een nieuwe mobiele app en op de website van het festival.

Ook in 2021 zal Balkan Trafik! de diversiteit van de Balkancultuur in de spotlight zetten met live streaming-concerten naast gratis exclusieve content zoals de documentaireserie 'Balkan What?' met debatten over thema's die ons verbinden en nieuwsberichten van Le Courrier des Balkans (in het Frans), Euronews / Balkan en de Osservatorio Balcani (in het Engels).

Muziek is uiteraard een belangrijk onderdeel. Je kan concerten en interviews verwachten van artiesten als Shantel & Bucovina Club Orkestar, Zdob și Zdub, Dubioza Kolektiv, Naked, Gipsy Groove, Stereo Banana en Mec Yek. En dan zijn er nog twee eigen jazz- en rockcreaties: Balkan Jazzović Quintet feat. Theodosii Spassov o.l.v. Nathan Daems & Vasil Hadzimanov en Rocking Beez. De concerten verenigen artiesten uit België en de Balkan, zoals de fameuze Amparo Sanchez (Amparanoia) of de legendarische Nele Karajlić van The No Smoking Orchestra.

In april kunnen is er ook nog een streetartfresco in Brussel te zien en een tentoonstelling van fotograaf Klaus Reimer in het Point Culture van de Delta Namur.

Meer info en details vind je op de website.

20 februari 2021
Patrick Van Gestel