Ontdek Rodolphe Coster

Op zesenveertigjarige leeftijd brengt hij dit najaar een eerste album onder eigen naam uit, getiteld ‘High With The People’.

Hij is alsnog geen sand in eigen land, maar Rodolphe Coster, multidisciplinair artiest en legendarische activist uit de Brusselse scene, heeft al meerdere levens geleefd, is meerdere keren gestorven en heeft even veel wederopstandingen gehad en werd onlangs opgepikt door heel wat internationale blogs waaronder Stereogum en Brooklyn Vegan.

En of dat terecht is! Luister maar eens naar de eerste twee singles, die uit dat debuutalbum getrokken werden. Vooral de nieuwste, Gilles Memory ,is een splijtende track. Op een transcendentale en punky loop brengt Coster een poëtisch en hartverscheurend eerbetoon vol pijn, liefde en woede aan Gilles L., een vriend van hem die op tragische wijze stierf tijdens de aanslagen in Brussel in 2016.

Het album, opgenomen in de legendarische Studio G in Brooklyn, werd geproduceerd door Matt Jones (Male Gaze, Castle Face Records) en brengt een dreamteam van soulvolle muzikanten samen, waaronder Jeff Tobias (Sunwatchers), Sarah Register (Lou Reed, Depeche Mode, Protomartyr ), Atsuko Hatano, (Jim O'Rourke) en Maya Postepski (The Organ). Het resultaat is koude en oneerbiedige rock, vrij van alle ketenen en door elke porie druipend van de woede om te leven.

De voorbije vijf jaar trad de Brusselse artiest op in Canada, Europa, de Verenigde Staten en Japan en opende met name voor Black Dice, Grimes, Molly Nilsson, Liars, Italia 90 en Thee Oh Sees. Op 27 november staat hij in de Botanique.

18 november 2022
Marc Alenus