Ontdek de spannendste muziek met Underscore Sessions

Deze keer zet de organisatie in op talentontwikkeling en de Gentse elektronische improvisatiescene. 

Ontdek de spannendste muziek met Underscore Sessions

Underscore vzw is een organisatie en ontmoetingsplatform voor elektronische muziek en improvisatie in Gentse café’s en plekken, een initiatief van Arno Grootaers en Werend Van Den Bossche van de Gentse krautjazzband Dishwasher_.

"Met Underscore vzw willen we een platform en ondersteuning bieden aan projecten die in onze visie passen, zodat er naast de reeds bestaande scènes, ook een gemeenschap ontstaat rond de ruime term elektronica(crossover)projecten in Gent. Door middel van concerten, jamsessies, workshops, enz. willen we artiesten, die aan het begin van de carrière staan, een duwtje in de rug geven, hen inspireren en vooral met elkaar in contact laten komen. Het is ontzettend belangrijk voor het voortbestaan van verschillende bands, artiesten, kunstenaars, onderzoekers, waaronder ook de leden van de VZW zelf met hun eigen projecten, dat er een gedeelde ‘ruimte’ komt”, aldus het tweetal.

"Voor de Underscore Sessions zijn er al samenwerkingen met café’s en plekken. De sessies zouden maandelijks plaatsvinden, en we willen hierrond een sterke gemeenschap creëren", gaan ze verder. "We hopen dat artiesten, die geprogrammeerd worden, elkaar bezoeken, zodat niet enkel het concert bijdraagt aan de groei, maar dat iedereen elkaar blijft beïnvloeden en inspireren. Ook zouden we conservatoriumstudenten willen aanspreken en amateurmuzikanten, sympathisanten van het genre en uiteindelijk trouwe fans van de Sessions.”

Zin om eens naar een Underscore session te komen? Volgende data staan gepland:

26/09: Sleam Tomo + Vinyl Dj duo Slutty Men @ Barbroos
03/11: Eigen Zweet Stinkt + Dj duo Techno Marthno
08/11: Opening Free Jam session w/ Bart Maris @ Hot Club Gent

15 september 2023
Patrick Van Gestel