Ongehoord! nodigt doven en slechthorenden uit in Trix

Het wordt een festival waar je muziek kan zien, ruiken, voelen en proeven.

Op zondag 4 juni vindt Ongehoord plaats in Trix te Antwerpen. Met dit festival willen vier studenten Event- & Projectmanagement laten zien dat je muziek via meerdere zintuigen kan beleven. "We voorzien verschillende elementen zoals een sensefloor en een aromabooth, waardoor het festival ook toegankelijk wordt voor doven en slechthorenden."

Door in te spelen op alle zintuigen kan je muziek ook effectief op verschillende manieren beleven. Op basis van de emoties en teksten gaan de zintuigenregisseurs van Ongehoord na welke geur, kleur, smaak en gevoel bij een artiest past. Om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken, voorziet Ongehoord verschillende elementen zoals een sensefloor. Hier voelen de bezoekers de verschillende bassen en trillingen van de muziek. Ook verspreidt een aromabooth verschillende geuren en prikkelen aromajockeys je smaakpapillen. 

Naast de optredens organiseren de studenten ook tal van randactiviteiten waarbij creativiteit sterk aan bod komt. Naast deze randactiviteiten kan je ook genieten van interactieve kunstinstallaties van o.m. Youniss, KRANKk, Mycelia en Karakals.

Om dit initiatief te kunnen realiseren zet Ongehoord een Growfunding op. Via deze link kan je je steentje bijdragen.

Tickets en informatie voor dit originele initiatief vind je hier.

 

23 april 2023
Patrick Van Gestel