Ondertussen ten huize Sting

Het coronavirus houdt ook Gordon Sumner bezig.

Ondertussen ten huize Sting

Het regent onheilsmeldingen over artiesten die hun wereldtournees afgelasten. Pearl Jam speelt niet in Noord-Amerika, Stereolab speelt niet in de Filippijnen. Het virus speelt iedereen parten, zo ook Sting. Een onofficiële communiqué op de website van de beste man kopt dan ook als volgt: “What would Sting do?”

Naar verluidt kreeg Sumner z’n manager over de vloer om eens te polsen hoe het met zijn hoestje gaat. De 1-meter regel indachtig, riep de Stingster het volgende: "Don’t Stand So Close To Me! Every Breath You Take kan een King Of Pain van je maken, man!”. Zich een beetje Fragile voelend, hinte Sting om alvast maar een SOS te sturen naar de organisatie van Gent Jazz.

De aandachtige luisteraar die Gordon is, had eerder in de week namelijk Minister De Block aan het werk gehoord. Onder het motto Every Little Thing He Does Is Maggie, maakte hij duidelijk geen Deathwish te hebben. "On Any Other Day was ik met plezier naar Gent gegaan, maar nu hebben we nood aan Flexible Strategies."

Driven To Tears, haalde de manager er de accountant bij, die droogjes opmerkt dat When the world is running down, you make the best of what's still around. “We’ll walk in Fields Of Gold”, probeerde hij Sting te paaien Tevergeefs, Gordon liet zich niet om hun vinger draaien. De financiële belangen van z'n entourage werden werden hem te veel: “Rehumanize Yourself”, merkt hij hees doch schrander op. En besluit “kom jongens, we gaan voor een theetje drinken in de Sahara”.

Bij leven en welzijn kan u Sting op 14 juli aan het werk zien op Gent Jazz. In geval van annulatie heeft de organisatie alvast een plan B achter de hand: Pete Doherty, daar kun je gelukkig wél altijd op rekenen.

(Een collaboratie tussen cd en nvh)

10 maart 2020
Nick Van Honste