Nordic focus en showcasefestival op Festival Dranouter

Er komt een forse lading onverschrokken, Scandinavische folkbands langs op 2, 3 en 4 augustus.

Onder de noemer "Nordic Focus" voegt Festival Dranouter de folkbands uit Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden toe aan de line-up. Daarnaast profileert Festival Dranouter, het grootste folkfestival van de Benelux, zich ook dit jaar opnieuw als showcasefestival voor Vlaamse bands. 

Bavo Vanden Broeck, directeur van Dranoeter vzw, licht toe: "Van Finse voodoo Pekko Käppi & K:H:H:L over ethno-techno van Suistamon Sähkö tot melancholische saga's van VIIK of zelfs heavy folk van Fränder. Deze ontdekkingen hakken er zeker in als een bijl." 

Tijdens het festivalweekend zet de organisatie ook nog eens een showcasefestival op poten voor programmatoren uit binnen- en buitenland om een selectie Vlaamse talent te ontdekken. Om een internationaal luik te bouwen aan dit showcasefestival, gaat Festival Dranouter nu de samenwerking aan met VI.BE. Berlaen, Sara Salvérius & Sun*Sun*Sun, Brent Beukelaer, ISE, Phlox, Bipolar Bows, New Flemish Masters, Douglas Firs, Tom & Aurélie, EmBRUN en Spilar zetten er hun beste beentje voor.

Tickets en info via deze link.

 

7 maart 2024
Patrick Van Gestel