Noordkaap blijft de kaap van de dertig nog even ronden

Na een reeks uitverkochte reünieconcerten en een tiental sterke shows op de Vlaamse zomerfestivals, heeft één van de meest energieke en muzikale live bands van de jaren negentig besloten om er een feestelijk vervolg aan te breien.

Het zou gewoon zot zijn om het niét te doen. En dus speelt Noordkaap op donderdag 20 april in de Antwerpse Roma. De ticketverkoop start op vrijdag 18 november om 10u via greenhousetalent.com.

Het verhaal van één van de grootste Nederlandstalige rockbands, die ons land telt, begon iets meer dan dertig jaar geleden toen ze op Humo’s Rock Rally de eerste prijs wegkaapten in 1990. Stijn Meuris en band groeiden uit tot voortrekkers van de Nederlandstalige rockers en drukten meer dan ooit een stempel op de vaderlandse muziekscene. En nu zijn ze voorgoed terug. In de bezetting waarmee ze de grootste hits en beste albums maakten. Kortom: met Lars Van Bambost op gitaar, Erik Sterckx op bas, Nico Van Calster op drums, Wim De Wilde op toetsen en Stijn Meuris als zanger.

Met nummers zoals Panamarenko, Druk In Leuven, Een Heel Klein Beetje Oorlog, Satelliet Suzy en dat ene bizarre walsje dat uitgroeide tot een alternatief volkslied zal Noordkaap volgend voorjaar opnieuw voor muzikaal vuurwerk zorgen. Komt dat zien, vieren en kom meezingen.

15 november 2022
Marc Alenus