Nog drie kansen op 'MENS' van Wende

In mei van dit jaar stond Wende met ‘MENS’ in de Bourla schouwburg. Wij waren getuige van deze ‘storytelling on music’ zoals ze het zelf noemde en waren zwaar onder de indruk.

We kenden Wende al als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland, die telkens weer haar publiek weet te raken of het nu met Frans chanson, pop, elektro of klassieke muziek was. In 2013 bracht ze de prima plaat ‘Last Resistance’ uit, maar haar laatste show ‘MENS’ is weer iets helemaal anders.

Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt. Het resultaat van deze samenwerking is een intieme, verrassende en confronterende reis door  een leven vol van miniatuurvertellingen en langs bekende en minder bekende songs van zichzelf en van anderen.

Voor wie deze voorstelling nog niet gezien heeft, zijn er nog drie kansen hier bij ons: op 13 november in Hasselt, op 23 november in Dilbeek en op 3 mei 2018 in De Roma.

26 oktober 2017
Marc Alenus