Nieuws over nieuw album Rolling Stones bevestigd

Het nieuws dat begin deze maand in de Daily Mail verscheen als dat de Rolling Stones bezig zouden zijn aan een nieuw album werd drie dagen geleden bevestigd door Keith Richards op zijn YouTubekanaal en vandaag zou volgens een aantal kranten een woordvoerder van de band het nieuws nogmaals bevestigd hebben tegenover het Duitse persbureau DPA.

In het korte interview, dat u hieronder kan horen, geeft Richards niet veel details over de nieuwe plaat al lijkt het er op dat ze verder gaan op wat ze op ‘Blue and Lonesome’ deden. Die plaat bevatte covers van blueslegendes omdat met de blues alles voor de band begon. De plaat was een hommage aan helden als Jimmy Reed, Willie Dixon, Little Walter en Howlin' Wolf.  Dat een band als de Rolling Stones ook nog helden heeft, mag na een eigen carrière van vijfenvijftig jaar verbazen, maar ook vertederen.

In september en oktober tourt de band door Europa, maar doet ons land jammer genoeg niet aan. Misschien is een reisje naar Nederland wel legitiem om de band nog een keer aan het werk te kunnen zien. Daar staan de legendarische rockers op 30 september in Amsterdam en op 15 oktober in Arnhem. Ook Duitsland en Parijs bieden kansen voor Belgische fans.

25 juli 2017
Marc Alenus