Nieuwe single voor UMM

Dat het Gents/ Antwerpse UMM garant staat voor verleidelijk popexperimenten, weten de bezoekers van Theater Aan Zee 2017 vast nog wel. Ook wie eerdere singles als Papercut en This Day al oppikte, zal je vertellen dat je best de oren spits bij nieuw werk van de band. En kijk: dat nieuw werk is er nu in de vorm van een eerste single van een aankomend debuutalbum.

En UMM bevestigt, want ook op One zingt Lise Daelemans zwoele noten over de bevreemdende toetspartijen van Roos Denayer (Appamada) en de jazzy drums van Brent Buckler (Sun Gods, Appamada) terwijl Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow, Mermaid) en Jonas Everaert iets onbestemds doen met respectievelijk bas en gitaar. Ondertussen trekken ook een scheefgetrokken klarinet en klaterende fonteinen van harp de aandacht.

De track klinkt fris als een krokusje dat zijn kopje door de laatste sneeuw duwt, hunkerend naar de zon, trillend van spanning voor een nieuwe lente.Die nieuwe lente breekt voor de band vreemd genoeg maar aan in het najaar wanneer de debuutplaat van het vijftal uitkomt, maar met deze single kunnen we ons alvast wat warm houden.

De plaat is ingeblikt samen met Jeff Claeys (Admiral Freebee, Millionaire, The Van Jets,...) die de band ontmoette op de eerder genoemde editie van Theater Aan Zee. Claeys mixt de rest van de songs in zijn studio Elstudio in Costa Rica. De mastering van One gebeurde door Jerboa. Het artwork is van KRU design dat ook al visuals maakte voor bij de live shows van UMM.

Fans van Glasser, Still Corners en Warpaint moeten niet twijfelen om UMM aan de boezem te drukken en u trouwens ook niet. Check de nieuwe single hieronder:

18 april 2018
Marc Alenus