Nieuwe single luidt tournee in voor Bent Van Looy

Op 5 oktober verscheen het recentste album van Bent Van Looy ‘Yours Truly’. Daar trekt hij weer een nieuwe single uit net voor hij op tournee vertrekt.

Morgen ziet de nieuwe single van Bent Van Looy, Make Believe het levenslicht. Het nummer werd geschreven in Zweden (muziek) en Tel Aviv (tekst) en wordt vergezeld van een “Swedish Version”, de demo waarmee het allemaal begon.

Over het nummer zegt Van Looy: “Make Believe gaat over de bliksemflits die een mensenleven verandert, liefde op het eerste gezicht. Een deur gaat open, een blik boort zich ergens tussen de schouderbladen, je draait je hoofd en niets is nog hetzelfde. Het nummer vertelt over de ogenblikken vóór dit moment maar ook wat erna gebeurt, en over de voortdurende queeste om die initiële elektrische schok opnieuw te beleven. Ik schreef 'Make Believe' op bezoek bij vrienden in de Zweedse bossen. In een omgebouwde sauna nam ik een ruwe versie op en morgen mag ik dit sleutelnummer eindelijk op de wereld loslaten!



Vanaf maandag begint Bent aan een reeks release shows. Hij neemt zijn volledige band mee & visuele kunstenaar Richard Cameron om de show van live visuals te voorzien. Een deeltje van zijn werk is te zien in de video hieronder. 

13 december 2018
Marc Alenus