Nieuwe plaat voor Colline Hill

Eén van de mooiste stemmen van België is terug.

Als er één lichtpuntje de donkere dagen van de pandemie in 2020 opvrolijkte, was het wel de ep 'Shelter' van Colline Hill. Helaas voor haar en de wereld werd het licht gesmoord door het wegvallen van zo goed als alle promotiemogelijkheden. Maar geen nood, de plaat is nog altijd beschikbaar ter ontdekking.

Doe het wel snel, want op 22 oktober komt er met 'In-Between' een heus album aan van Hill. Er is ook al een eerste single, Make It Your Own al is die nog niet beschikbaar op Spotify. Het fantastisch mooie folkliedje heeft wel reeds een clip en die kan je hieronder bekijken, ondertussen genietend van de warme stem van Hill die zichzelf hier met niets meer dan een akoestische gitaar begeleidt. De track start met de woorden: "After many years of waiting the time has come for you to get your heart emptied from the dirt", en dat is exact wat de song doet. Hij is zo puur en mooi dat alles er plotseling mooier uitziet.

Voor de clip trok Hill even terug naar het geboorteland, Monts d'Arrée in Frankrijk. Het lijkt daar wel een schier eindeloos landschap, zoals je wel eens aantreft in de VS, en dat is mooi meegenomen, want meer Americana klonk Hill nog nooit eerder.

Zelf zegt ze dit over haar nieuwe single: "Dit liedje bevraagt ​​de dualiteit die ons als mens bewoont en de beslissende momenten in ons leven die ons met deze ambivalentie confronteren. Ik heb geleerd te ontcijferen wat ik voel en mezelf te bevrijden van wat er van mij verwacht wordt, van de manier waarop ik zou moeten handelen of reageren, van wat ik logischerwijs zou moeten accepteren, overtreffen of zelfs zou kunnen overwinnen volgens een vooraf vastgestelde norm. Eindelijk besefte ik dat we ook worden bepaald door de keuzes die we maken, veel meer dan door de wonden die we met ons meedragen".

"Om te groeien moet je leren jezelf af te zonderen, afstand te doen van het absolute en uiteindelijk veel beter van jezelf te houden. Er is geen universeel pad, geen juist antwoord of een reeds uitgestippeld pad. Uiteindelijk heeft het leven alleen maar de betekenis die wij eraan willen geven."

19 september 2023
Marc Alenus