Nieuwe plaat van Ringo Starr op komst

Afgelopen zomer werd hij vierentachtig, maar dat is voor de legendarische drummer geen reden om op de lauweren te rusten.

Nieuwe plaat van Ringo Starr op komst

Begin 2025 verschijnt 'Look Up’, de nieuwe countryplaat van ex-Beatlesdrummer Ringo Starr. Hoewel hij al heel lang bekend staat als een echte aficionado van het genre, is het zijn eerste countryalbum in meer dan vijftig jaar en de eerste volwaardige langspeelplaat sinds 2019.

De laatste jaren bracht Starr vooral ep’s uit, en voor één van die projecten vroeg hij aan producer en songschrijver T Bone Burnett of die voor hem geen countrynummer wilde schrijven. Die ene song werden er uiteindelijk negen en ze zullen allemaal op ‘Look Up’ staan.

Ook Billy Swan -  bekend van wereldhit I Can Help – leverde een song aan. De elfde track werd geschreven door Starr en Bruce Sugar, een producer en pianist met wie hij eerder al vaak samenwerkte. Andere artiesten, die zullen te horen zijn op de plaat, zijn onder meer Alison Krauss, Billy Strings, Larkin Poe, Lucius en Molly Tuttle.

Vandaag verschijnt een eerste single van de plaat, Time On My Hands. Die is te beluisteren op alle streamingplatforms. De "official lyrics video" kan u hieronder bekijken:

19 oktober 2024
Marc Goossens