Nieuwe plaat Godspeed You! Black Emperor

Eerder dit jaar doken op YouTube opnames op van nieuwe songs die de Canadese band uittestte.

Dat deed Godspeed You! Black Emperor tijdens concerten in Centraal-Europa, maar nu bereikte ons het nieuws dat we binnenkort een volwaardig nieuw album van de legendarische postrockers mogen verwelkomen.

De geboorte van “NO TITLE AS OF 13 FEBRUARY 2024 28,340 DEAD” is aangekondigd voor 4 oktober 2024. De titel is helaas geen cryptische naam voor alweer een spruit van Elon Musk, maar wellicht een referentie naar de dodenteller in Gaza op die dag. Godspeed-spilfiguur Efrim Menuck heeft over veel zaken een mening, maar van joodse afkomst en een joodse traditionele school doorgelopen hebbend, heeft hij toch wel recht van spreken als het op Gaza aankomt.

Wie ongeduldig is, kan hieronder al één van de zes tracks beluisteren. Wie al in de buidel wil tasten, kan het album voorbestellen via de website van Constellation Records (23,95 euro + 20 euro verzendkosten, asjeblief!).

Op de dag van de release start ook de EU toernee van de band. Het concert op 4 oktober in Tourcoing (net over de Franse grens) is uitverkocht, de show op 16 oktober in de AB eveneens. Op een paar uur rijden kun je wel nog tickets scoren voor de concerten in Luxemburg (Kulturfabrik, Esch-sur-Alzette) op 5 oktober en in Amsterdam (Paradiso) op 15 oktober.

28 augustus 2024
Christophe Demunter