Nieuwe namen voor Roadburn

Het nieuws dat het Amerikaanse Sleep naar Roadburn komt voor twee optredens sloeg in als een bom, en als je de hype mag geloven zal Roadburn in geen tijd uitverkopen, maar meer daarover enkele alinea's verder. In ieder geval, de hype zal nog aangezwengeld worden want Sleep heeft een optreden op Coachella geweigerd omdat ze absoluut op Roadburn wilden spelen.  

Maar Walter van Roadburn vult zijn vier concertdagen en evenveel concerthallen niet met Sleep alleen, er is meer nodig, en enkele dagen geleden werden nog wat namen wereldkundig gemaakt. Artist in Residence is het Amerikaanse kwintet Thou, dat de laatste twee jaar vooral opviel door zijn verschillende releases, de een keer akoestisch, de andere keer enkele covers maar vooral loeihard als sludgecombo. Cave In was er vorig jaar ook al bij, maar toen was één van hun bandleden pas overleden en werd het een akoestische set met covers en eigen nummers. Ondertussen zijn we eindje verder en Cave In wilde met plezier eens een echte show komen spelen.

Het verhaal Cave In is ook voor een deel verbonden aan dat van Old Man Gloom. Ook zij verloren een bandlid, sinds hun laatste passage in Tilburg, en één van de leden van Cave In valt geregeld in bij de band, zo ook op Roadburn. 

Maar dat is niet alles, Henrik Palm (ex-Ghost, ex-Solitude) komt ook een performance geven, en de Belgen zijn ook vertegenwoordigd. Wolvennest uit Brussel zal in de grote zaal van 013 aantreden met een rits gastmuzikanten zowaar. Ook het Nederlandse Gold  heeft beloofd er wat speciaals van te maken in het kader van de release voor hun nieuwe album. 

Om de lijst met namen compleet te maken: Messa, Daughters, Drab Majesty, Ulcerate, Imperial Triumphant en het Poolse Mord'A'Stigmata zullen verdeeld over 4 dagen aantreden.

Roadburn vindt plaats van 11 tot 14 April 2019, de voorverkoop begint op 4 oktober, vanaf 18h zijn hard tickets af te halen bij platenzaak Sounds in Tilburg, vanaf 20h zijn ze via ticketmaster te bestellen. Het is raadzaam op voorhand een ticketmaster account aan te maken, anders zou je wel eens naast die felbegeerde tickets kunnen grijpen. 

En éénmaal je tickets heb, kan je beginnen aftellen ... 

20 september 2018
Bert Gysemans