Nieuwe namen voor Popmonument

Dit jaar is het PopMonument wederom gelukt om de meest verschillende muziekstijlen op één festival te krijgen in Bergen op Zoom. Bezoekers kunnen op prachtige erfgoedlocaties als de Gevangenpoort, het Oude Stadhuis en de Peperbus intieme concerten bijwonen. Van een jazzvocaliste tot een strijkerskwartet en een indiepopband.

"Maar zelden horen bezoekers zoveel verschillende muziekstijlen op één festival,” zegt Joep Gudde, coördinator Marketing & Communicatie van het evenement.

Zo kun je in de hofzaal van het Markiezenhof Jan Verstraeten aan het werk zien met een 8-koppige band met strijkerskwartet. Ook de geliefde band op pop- én jazzfestivals, Compro Oro, staat op het festival. Ze worden ook wel de Jungle By Night van Vlaanderen genoemd.

Scram C Baby speelt een allereerste show in Bergen op Zoom. Verder zijn er optredens van Things I Can’t Control, Peuk, Lip Service, I Drove A Tank, Ghostbag & Tine Fetz, Under The Surface, Verbraak en Van Bijnen en PEER.

Eerder werden al onder meer Novastar, Bazart, Magnapop, dirk., Ian Siegal, Crayon Sun en MEROL bevestigd.

PopMonument vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Er zijn dagtickets en passe-partouts voor het festival verkrijgbaar via www.popmonument.nl.

12 juni 2019
Judy Lee