Nieuwe namen voor Leffingeleuren

Leffingeleuren komt weer met een dozijn nieuwe namen.

Zeggen dat 2019 het jaar van Whispering Sons is, is een understatement van formaat, ze zullen op  zondagavond het festival in stijl zullen afsluiten.

Niklas Paschburg is een duitse neo-klassieke pianist die vergelijkingen oproept aan Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Hij komt zijn debuut voorstellen. Conjunto Papa Upa heeft roots in Venezuela en mengt die traditionele muziek met surf, psych, salsa, samba tot een spetterend geheel.

DJ St. Paul weigert enige grenzen te aanvaarden in zijn dj-sets, bij ons is hij vooral bekend van zijn sets en zijn eigen 'Stage Four' op Best Kept Secret. Valley Maker is mee op tour met Steve Gunn en mag zijn folkrock-songs aan een nieuw publiek presenteren.

Scott Yoder komt uit het Burger Records kamp en voorziet zijn psychopop van de nodige theatraliteit. In het hardere genre zakken Civic en Crows af.

Jong West-Vlaams talent krijgt ook een plaats. Highkick Wizzard won vorig jaar Verse Vis "De Zwaarste Editie". BRLRS is de band waarrond het momenteel allemaal te doen is in Oostende. Willy Organ is een oneman-discoband en Mooneye hoeven we niet meer voor te stellen.

Eerder kenden we al de komst van onder meer Steve Gunn, Bill Ryder-Jones, The Mystery Lights, Brutus, Raketkanon, Marissa Nadler, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead en Squid.

De drieënveertigste editie van Leffingenleuren vindt plaats op 13, 14 en 15 september.

Meer info en tickets kan u vinden op de website van het festival.

Foto: Leffingeleuren.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

4 juli 2019
Kevin Vergauwen