Nieuwe namen en start voorverkoop Roadburn

Vanaf vandaag, 25 september, kan je weekendtickets bestellen voor Roadburn 2020

Het festival vindt plaats van 16 tot 19 april in en om Poppodium 013 in Tilburg. Om de voorverkoop wat extra in de verf te zetten werden er nog een hele reeks namen toegevoegd aan de affiche. Conservator Emma Ruth Rundle mocht aan haar affiche nog toevoegen: Red Sparowes, ondertussen al acht jaar op non-actief, maar speciaal voor Emma en Roadburn terug op het podium, Miserable ook gekend als Kristina Esfandiari, die een wilde combinatie zal brengen van grunge en shoegaze en eveneens zal aantreden met haar andere project NGHTCRWLR. Grindcore punktrio Cloud Rat is ook van de partij net zoals het Amerikaanse Torche, dat een fijne bloemlezing uit de vijf albums zal brengen.

Maar er is meer. Onze eigenste Brutus staat ook op het podium vlak over de grens en dat voor de eerste keer. Het Amerikaanse Russian Circles passeert daarentegen al voor de derde maal in Tilburg. Speciaal wordt de performance van Warhorse, waarvan vorig jaar de gitarist op jonge leeftijd overleed. De band zal een éénmalig concert brengen ter ere van de overleden kameraad.

Verder aangekondigd: de Parijse "one-woman powerhouse of electronic" Hante ofwel Hélène de Thoury, Dead Neanderthals, het Duitse Die Wilde JagdAlber Jupiter en het Zwitserse Rorcal

Interesse? Niet twijfelen! Rep je naar de website, want net als vorige jaren zal de voorverkoop als een trein lopen. 

25 september 2019
Bert Gysemans