Nieuwe liveplaat voor The BluesBones

Vorig weekend tekenden ze nog voor één van de hoogtepunten van Swing Wespelaar, maar wie hun passage daar toen heeft gemist, krijgt binnenkort een klein beetje een herkansing.

Met honderden optredens in binnen- en (steeds meer) buitenland, mogen The BluesBones gerust een van de hardst werkende bands van het land genoemd worden. Hun albums vinden vlotjes de weg naar de platenkasten van liefhebbers van blues en bluesrock, en kamperen dan ook geregeld in de hoogste regionen van de blueshitlijsten. Niet alleen bij ons en in de omringende landen, maar ook in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk stonden ze zelfs al meermaals op de eerste plaats.

Swing, waar ze dus vorige week te gast waren, werd in juni nog uitgeroepen tot beste bluesfestival van het land. Op diezelfde Belgian Blues Awards gingen The BluesBones met twee prijzen aan de haal: het vijftal mag zich niet alleen een jaar lang officieel de ‘beste band’ noemen, gitarist Stef Paglia werd ook verkozen tot ‘beste instrumentalist’.

Hoewel de regen bij momenten met bakken uit de lucht viel – of misschien net doordat de hemelsluizen wagenwijd openstonden – speelde de groep vorig weekend een memorabele set in Wespelaar. Het enthousiasme van de vurige fans werd echter geenszins gedoofd door de regen, en dat stimuleerde de band duidelijk om het beste van zichzelf te geven.

Het hele concert werd opgenomen, en de band gaat de opnames van Swing – en die van enkele andere optredens eerder dit jaar – gebruiken voor een nieuw livealbum, dat aan het eind van het jaar gaat verschijnen.

Zo klonk de band vorige maand op het Roemeense Brezoi Open Air Festival:

https://youtu.be/fPwlPE1SZlU?si=shsKQtIxrwYK6Spg

25 augustus 2024
Marc Goossens