Nieuwe headliner voor zomereditie Sinner’s day

De omstandigheden vroegen om een oplossing voor een onvoorzien probleem.

Toen onlangs Jean-Luc De Meyer (Front 242) in het ziekenhuis werd opgenomen, kwamen een reeks shows in het gedrang. Sinner's Day hoorde daar niet bij, maar vandaag hebben de band en de organisatie van Sinner's Day besloten om Jean-Luc meer tijd te geven om te herstellen en het concert van Front 242 uit te stellen tot de wintereditie van Sinner's Day (31 oktober, Diest).

Maar de kelk moet tot op de bodem geleegd wordern, want Bruce Foxton (bassist van The Jam) moet door een kankerbehandeling ook forfait geven en tenslotte is de zanger van Tyske Ludder afgelopen maandag het slachtoffer geworden van een auto-ongeval. De zanger maakt het goed, maar het herstel zal enkele maanden duren. Het optreden van Tuske Ludder wordt verschoven naar 2023. Als gevolg hiervan moest de organisatie van Sinner's Day terug naar de tekentafel, hetgeen resulteert in de volgende wijzigingen:

Front 242 is het uiteraard amper vervangbaar. Dus moest de organisatie in verschillende hoeken zoeken naar waardige vervangers. Dat leverde twee namen op: W.H. Lung, talent rechtstreeks uit Manchester. De band brengt een avond gevuld met donkere disco en kosmische new wave, alsof ze in de jaren zeventig of tachtig zijn opgericht. Echo & The Bunnymen zal de vijfenveertigste verjaardag twee keer in ons land vieren, want zowel tijdens de zomer als tijdens de wintereditie zal men volop van deze levende legendes kunnen genieten.  

Verder werden er nog drie nieuwe namen toegevoegd: Ist Ist, voor fans van: Editors, Joy Division en Whispering Sons, het Griekse minimal / dark synthduo uit Athene Kalte Nacht en de Italiaanse electro-wave-rockband Talk To Her

Festivalgangers met een dagticket voor Front 242 (24/06) kunnen eventueel vragen om dat te wijzigen naar 31 oktober. Alle aanvragen hiervoor moeten gestuurd worden naar support@w-productions.be.

20 mei 2022
Bert Gysemans