Nieuwe ep voor Nine Inch Nails

Er is geen houden aan,  Nine Inch Nails draait op volle toeren. Trent Reznor had nieuwe muziek beloofd voor het einde van dit jaar en houdt zich aan z'n woord.

Nog maar net werd bekend dat 'The Fragile' heruitgebracht wordt als een vier schijfjes tellende box. En daar staat ook een ep met vijf nieuwe tracks in de steigers. Het plaatje zal 'Not The Actual Events' gaan heten.

Reznor haalde Atticus Ross, met wie hij al geruime tijd samenwerkt, binnen als lid van Nine Inch Nails. De nieuwe ep gaat anders klinken dan 'Hesitation Marks' en het filmmateriaal waaraan hij de afgelopen jaren werkte.

De enenvijftigjarige muzikant houdt het op: “It’s an unfriendly, fairly impenetrable record that we needed to make. It’s an ep because that ended up being the proper length to tell that story.”

Een ep, allemaal leuk en wel, al is het vooral uitkijken naar de heruitgave van 'The Fragile', waarop een hele boel onuitgegeven materiaal zal staan. De box, die 'The Fragile: Deviations 1' heet, zal overigens de allereerste zijn in een reeks aan heruitgaves rond de NIN catalogus.

De ep komt uit op 23 december. De tracklist vind je hieronder. Bestellen? Hier!

Waar staat die kerstboom?

'Not the Actual Events' ep:
01. Branches/Bones
02. Dear World
03. She’s Gone Away
04. The Idea of You
05. Burning Bright (Field on Fire)

17 december 2016
Philippe De Cleen