Nieuw werk van Nikka Costa

De Amerikaanse soul-, funk en blueszangeres meent dat de wereld toe is aan een vrolijke, positieve en dansbare plaat, en brengt daarom ‘Dirty Disco’ uit.

Het is haast niet te geloven, maar Costa is ondertussen bijna een halve eeuw actief in de muziek. Ze was amper vijf toen ze haar eerste singletje opnam, en negen toen ze een eerste hit scoorde met het liedje (Out Here) On My Own. De man die haar muzikale loopbaan lanceerde, was haar vader Don Costa, vooral bekend voor zijn werk als arrangeur, producer en dirigent van de band van Frank Sinatra. Ol’ Blue Eyes was trouwens haar peetvader.

In totaal zouden er van het kindsterretje Nikka Costa drie platen verschijnen in de jaren tachtig. Haar tweede carrière, als volwassen artieste, begon nadat ze de Australische producer Justin Stanley leerde kennen, met wie ze nu bijna een kwarteeuw getrouwd is. ‘Dirty Disco’ is het zesde wapenfeit van het echtpaar, de eerste langspeler sinds ‘Nikka & Strings: Underneath And In Between’ uit 2017.

Voor de nieuwe plaat wisten Costa en Stanley, die zelf in het verleden al samenwerkte met Mark Ronson, Beck en Jamie Lidell, mooi volk naar de studio te lokken zoals Brandon Coleman (Kamasi Washington, Thundercat, Donald Glover, Flying Lotus) en Greg Phillinganes (Michael Jackson, Stevie Wonder, and Kaveh Rastegar (John Legend, Beck).

Dus: stop al je zorgen in je plunjezak en dans, dans, dans! De plaat telt tien tracks en ligt nu al op u te wachten in de platenwinkel.

Een voorsmaakje van de plaat vindt u hier: https://youtu.be/zqDLA4hHb3E?si=P7S4PM8OT517uuLc

18 augustus 2024
Marc Goossens