Nieuw werk van Napalm Death

De engelse grindcore pioniers brengen op 18 september het nieuwe album 'Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism' uit via Century Media Records.

Het album is de opvolger van het in 2015 verschenen 'Apex Predator – Easy Meat'. Net als bij dat vorige album zat ook nu "huisproducer" Russ Russell achter de knoppen. Over de teksten wist Napalm Death-zanger/opperhoofd Mark ‘Barney’ Greenway te vertellen dat het goed fout gaat: mensen over de hele wereld in een multiculturele en genderneutrale omgeving liggen onder vuur. Er zijn zeer uitgesproken reacties van mensen, op het hatelijke af, net niet aggressief. Hij wil zeker niet generaliseren, maar het minste greintje respect voor elkaar zou je zuur kunnen opbreken op termijn. Dit is niet nieuw, maar de wereld wordt iedere dag meer zwart/wit dan hij al was.

Vandaar dat ook het album in een fraaie symbolische hoes is gestoken van de hand van  Frode Sylthe met een witte duif, hét symbool voor vrede en samwerking, die de nek is omgedraaid door een hand in een handschoen. 

Een eerste single zal op 24 juli het licht zien. Vanaf die dag kan je het album ook al bestellen. 

16 juli 2020
Bert Gysemans