Nieuw werk van Low Anthem verwacht

En ook The Low Anthem, ooit goed voor het meesterwerkje ‘Oh My God, Charlie Darwin’, kondigt nieuw werk aan.

Hun vijfde album werd ‘The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea’ gedoopt. Het is naar eigen zeggen hun “deepest, bluest, most mysterious album to date”.

Een album van elegische schoonheid ook, als we de groepsleden mogen geloven. Zij vertellen graag dat hun songs een mix zijn van akoestische instrumenten en bitterzoete electronics gepropt in korte, aanstekelijke songs die maar zelden de tweeminutengrens overschrijden. Nummers die wat in het verlengde liggen van Sufjan Stevens en Lambchop, met een rijke ruimtelijke sound.

Het nieuwe Low Anthem houdt deels oook een koerswijziging in na een erg tumultueuze periode vol veranderingen en evoluties.

Zo was er het incident met hun tourbus die crashte, maar ook allerhande problemen met het label en management. In 2016 kwam het erg experimentele ‘Eyeland’ album nog uit. Maar de dingen hebben hun keer gehad en zodoende laat het nieuwe album vooral de invloed horen van John Cage’s biografie ‘’Where The Heart Beats’.

Die gaf de aanzet voor de eerste songschetsen in lange tijd, schetsen die de basis vormden van het nieuwe album.

Hier kan je al een trailer van dat nieuwe album, dat via Joyful Noise Recordings vanaf 23 februari in de winkels ligt, terugvinden.

The Low Anthem – The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea

Bone of Sailor, Bone of Bird

River Brine

Give My Body Back

Drowsy Dowsing Dolls

The Krill Whistle Their Fight Song

Toowee Toowee

Coral Crescent

Dotwav

Cy Twombly By Campfire

Gondwanaland

To Get Over Only One Side

Final Transmission From The Diving Umbrella

9 januari 2018
Philippe De Cleen