Nieuw soloalbum voor Steve Von Till

De frontman van Neurosis heeft nog een heel andere carrière als singer songwriter, waarin hij de ene keer melancholisch uit de hoek komt en de andere keer meer folky Americana speelt.

Nieuw soloalbum voor Steve Von Till

Steve Von Till is met 'No Wilderness Deep Enough' toe aan zijn vijfde soloalbum, waarop hij het ditmaal zoekt in de ambient en in neo-klassiek werk met als speciale gasten Brent Arnold op cello en Aaron Korn op hoorn. Het onderstreept nogmaals wat Steve Von Till allemaal in de mars heeft: zanger-gitarist van de sludgemetalband Neurosis, het psychedelische werk dat hij uitbrengt onder de naam Harvestman en zijn geheel anders klinkende solowerk, dat zowel raakvlakken heeft met het recente werk van Nick Cave als met de ambient geluidscollages van Brian Eno of de elektronica van Coil. 

Het nieuwe album zal uitkomen op 7 augustus via Neurot. Op dezelfde dag zal er ook een boek van Steve Von Till verschijnen:  'Harvestman: 23 Untitled Poems and Collected Lyrics'. De titel van het boek dekt de lading. Het is inderdaad een verzameling van songteksten en gedichten die hij de laatste twintig jaar verzamelde. 

Vandaag is alvast een eerste nummer Dreams of Trees uitgebracht. Het is het eerste nummer van het nieuwe album waarop verder nog vijf songs zullen staan. Het album is apart of met het bijhorende boek al vooraf te bestellen bij Neurot Recordings. 

 

7 mei 2020
Bert Gysemans