Nieuw materiaal voor A Place To Bury Strangers

'Hologram' heet de langverwachte nieuwe ep van de uit Brooklyn afkomstige postpunklegendes

Nieuw materiaal voor A Place To Bury Strangers

Het is tegelijkertijd ook een nieuw begin voor A Place To Bury Strangers, want met nieuwe leden John (bas) en Sandra Fedowitz (drums), beide afkomstig uit Ceremony East Coast, ziet de toekomst  voor oprichter Oliver Ackermann er terug veelbelovend uit. Men heeft het zelfs over de meest sensationele formatie tot nu toe. Oliver en John zijn oude jeugdvrienden en maakten voorheen shoegaze in de gerespecteerde undergroundband Skywave. 

De vijf nummers op deze ep zijn geschreven en opgenomen in isolatie door Oliver Ackermann. Tijdens de lockdown, een speciale tijd, greep hij terug naar het rauwste, meest vluchtige en meest intieme geluid van de band. 

De eerste single End Of The Night is ook het eerste nummer dat in samenwerking met één van de nieuwe bandleden is geschreven. Ackermann: "John stuurde me een drumtrack en daagde me uit om er een nummer over te schrijven. Het werd een rare soort van bewustwording en een stap in het nieuwe door het einde van de ene band, en het begin van de nieuwe. Iedere laag van het nummer is over het verwijderen van oud vel en terug nieuw vel laten groeien."
 
'Hologram' is  trouwens de eerste release van de band dat via Dedstrange wordt uitgebracht, het nieuwe platenlabel van frontman Oliver Ackermann. 'Hologram' verschijnt op 16 juli.
 
4 juni 2021
Bert Gysemans