Nieuw album voor Sweet Apple (leden van Dinosaur Jr. en Guided By Voices)

De Amerikaans-Canadese indiesuperband Sweet Apple met J. Mascis (Dinousaur Jr.), Tim Parnin (Cobra Verde), John Petkovic (Guided by Voices, Death of Samantha) en Dave Sweetapple (Witch, Dusty Skull) in de rangen heeft een derde album aangekondigd. 

'Sing The Night In Sorrow' zal uitkomen op 28 juli op het Amerikaanse label Tee Pee Records en is de opvolger van het ondertussen al uit 2014 daterende 'The Golden Age Of Glitter'. 

Door het drukke schema van de vier leden en de grote afstand van elkaar is er, om het album niet in het gedrang te laten komen, her en der gebruik gemaakt van gastmuzikanten. En niet van de minste: Mark Lanegan (Screaming Trees, QOTSA), Robert Pollard (Guided By Voices), Rachel Haden (Haden Triplets) en Doug Gillard (Nada Surf). En of dat nog niet kan tellen als referentie, zal Stephen McBean van Black Mountain mee op tournee gaan als extra gitarist. 

Want eens het album uit is, gaat de band ook een promotoer doen. Details daarover zijn er nog niet, maar wij hopen alvast met u dat Sweet Apple ook ons land zal aandoen.

14 mei 2017
Bert Gysemans