Nieuw album voor Squirrel Flower

Er staan dit keer stekels op de bloemstengel.

Nieuw album voor Squirrel Flower

Singer-songwriter Ella Williams uit Massachusetts, ook bekend als Squirrel Flower, brengt deze zomer een nieuw album uit genaamd ‘Planet (i)’, het vervolg op haar debuutalbum uit 2020, ‘I Was Born Swimming’. De plaat verschijnt op 25 juni op Polyvinyl Records.

De eerste single van het album is een grungy slow-burner genaamd Hurt a Fly, waarin ze zingt over miscommunicaties ondersteund door gitaren die geleidelijk aan intensiteit en vervorming opbouwen. “Took it too far again/ Thought that you were my friend,” verwijt Williams om dan te pruilen: “Have you never made a mistake?/ Have you never said what you didn’t wanna say?”

Haar personage in de song probeert verantwoording af te leggen, maar lukt daar niet echt in. De woede blijft duidelijk zinderen. Ontdek het in de clip van Ryan Schnackenberg:

De nieuwe plaat werd opgenomen in Bristol, meerbepaald in de studio van Ali Chant (PJ Harvey, Perfume Genius,…). Op de plaat zijn bijdragen te horen van drummer Matt Brown, Adrian Utley van Portishead, Jess Shoman van Tenci, Tomberlin, Katy J. Pearson, Jemima Coulter, Brooke Bentham, haar broers Nate en Jameson Williams en zelfs van haar vader Jesse.

2 april 2021
Marc Alenus