Nieuw album voor Sarah Mary Chadwick

Het is al de achtste plaat van onze aparte tegenvoeter.

Sarah Mary Chadwick maakt geen muziek voor de massa. Daarvoor zijn de liedjes te pijnlijke getuigenissen van het leven. Ze verbloemt niets en heeft een uniek stemgeluid dat niemand onberoerd laat. Je haat het of je houdt ervan. Rolling Stone Magazine noemde haar ooit de missing link tussen PJ Harvey en Daniel Johnston.

Maar ondertussen houdt ze het toch maar mooi al acht albums vol. Vaak enkel ondersteund door piano of kerkorgel (zoals op 'The Queen Who Stole The Sky') wint ze zieltje per zieltje. Het vorige, 'Me And Ennui Are Friends, Baby' kreeg een hoge score van Pitchfork, dat het een rauwe, onwankelbare plaat noemde, "die elke seconde je aandacht opeist."

Met de volgende plaat lijkt de in Nieuw-Zeeland geboren artieste pur sang een andere richting in te slaan. 'Messages To God' kondigt zich aan als grappig en optimistisch. Niet meteen adjectieven die we konden plakken op eerder werk. Zelf voegt ze er ook "melodramatisch", "egoistisch" en "genereus" aan toe. De plaat komt uit op 15 september en wordt vooraf gegaan door eerste single Shitty Town.

Het nummer, waarin ook dwarsfluit te horen is, lost alvast de verwachtingen van hierboven in en wordt vergezeld van een gedurfde video, geregisseerd, gemonteerd en gefilmd door Geoffrey O'Connor. Die vertelt het verhaal van een liefdesaffaire die zich afspeelt op een theaterpodium.

13 juni 2023
Marc Alenus