Nieuw album voor Madi Diaz

Vandaag kondigt de singer-songwriter uit Nashville 'Weird Faith' aan, het nieuwe album dat op 9 februari 2024 uitkomt op ANTI-.

Met 'Weird Faith' stuit Madi Diaz , die volgens Pitchfork “met slechts een beetje tijd en ruimte zelfs de meest onbeweeglijke gevoelens openmaakt”, op een probleem dat songwriters sinds mensenheugenis achtervolgt: hoe schrijf je over romantiek of liefde zonder het sentimenteel of nep te maken?

Voor Diaz was het antwoord om te onderzoeken hoe angstaanjagend – zo niet ronduit vernederend – verliefdheid kan zijn. 'Weird Faith' beantwoordt deze vragen ronduit en Diaz zegt dat de plaat “een nieuwe relatie beschrijft, maar ook een nieuwe relatie met mezelf.”

Na doorbraakalbum 'History Of A Feeling' moet Diaz bevestigen. Dat zal ook wel beangstiged zijn na jaren in de luwte te opereren. Eerste single Same Risk doet echter het beste verhopen. “Do you think this could ruin your life? / Cause I can see it ruining mine”, klinkt het. Het kon over deze plaat gaan, maar het gaat dus over de liefde. En ze mag gerust zijn: de heldere stem, ingebed in zachte gitaarklanken, overtuigt binnen de paar seconden.

En ze heeft vrienden om zich heen waarmee ze de plaat maakte. Onder hen Kacey Mushgraves die samen met haar de ballade Don't Do Me Good brengt. Ontdek zonder risico de nieuwe single van Diaz via de mooie clip die erbij hoort.

11 oktober 2023
Marc Alenus