Nieuw album voor Kristin Hersh

Het is alweer vijf jaar geleden sinds de vorige plaat.

Kristin Hersh komt op 8 september met het nieuwe album 'Clear Pond Road'. De plaat wordt aangekondigd met de release van de nieuwe single Dandelion en een uitgebreide tournee door het Verenigd Koninkrijk en Australië voor dit najaar. 'Clear Pond Road' zet de nevenschikking van donker en licht voort - donkere zonneschijn, zoals Hersh het uitdrukt - die kenmerkend is voor het legendarische werk van Hersh met Throwing Muses en 50 Foot Wave, maar gaat zelfs nog verder naar binnen terwijl het de intimiteit en complexiteit exploreert die samengaan met de felle onafhankelijkheid van Hersh.
 
"Passie klinkt hier minder boos, meer dankbaar, denk ik." reflecteert Hersh op de plaat. "Zoeter, droeviger en op de een of andere manier niet minder levend."
 
Hersh schreef en nam 'Clear Pond Road' op in Stable Sound Studio. Ze verwerkt strijkers en ambient field-opnames op de plaat tot een weelderig filmisch effect, waarbij de close-up de intimiteit en zintuiglijke aard van elk nummer culmineert in een plaat die lijkt op een sonische memoires.
 
"Sommige platen moeten worden gemaakt", zegt Hersh. “En je weet dat dit het geval is wanneer de liedjes functioneren als systemen in een lichaam. Ik octaviseerde een akoestische bariton als het skelet, cello's zijn de longen, een door Nashville gesnaarde Collings en klokkenspel waren de vingertoppen die rondvoelden in deze rare donkere ruimte, en drums zijn natuurlijk altijd je hart ... maar de zang is een vreemde verteller hier. Een verteller verloren in het verhaal, van alle dingen, meer als ogen."
 

 

31 mei 2023
Marc Alenus