Nieuw album voor Clap Your Hands Say Yeah

Clap Your Hands Say Yeah, het project van Alec Ounsworth, komt op 24 februari met een nieuwe plaat die ‘The Tourist’ zal heten. Het wordt de opvolger van ‘Only Run’, dat in 2014 het vierde album van de band was.

‘The Tourist’ bevat tien songs en werd opgenomen in een week tijd in de zelfgebouwde studio van Dr. Dog. Ze werd gemixt door Dave Fridmann die ook al de twee vorige albums van CYHSY onder handen nam.

De plaat zou invloeden bevatten van Tom Waits, Nick Cave en Paul Simon, allemaal favorieten van Ounsworth. Die zegt het volgende over de plaat:

“I wanted to experiment with packing lyrics. On this album, the lyrics and vocal melody effectively carry the songs, maybe more than anything else. Elvis Costello does this really well on his song Beyond Belief as does Paul Simon on his solo albums.”

Voor Ounsworth was het maken van de plaat ook een manier om af te rekenen met wat hij zelf een van de moeilijkste periodes uit zijn leven noemt. Dat hij daarin goed is geslaagd bewijst de eerste vrijgegeven track: Fireproof.

13 december 2016
Marc Alenus