Nieuw album voor Blondie

Vraag aan je vader wie zijn natte droom was eind jaren zeventig en tachtig en veel kans dat hij Blondie zal noemen. Met Blondie bedoelt hij dan natuurlijk Debby Harry, niet haar band. Of je een glimlach op zijn gelaat kan toveren als je daarna zegt dat de legendarische frontvrouw binnenkort een nieuw album zal uitbrengen, weten we niet, maar je kan proberen.

Het elfde album van Blondie, ‘Pollinator’ komt eraan op 5 mei via BMG. De plaat telt elf tracks en werd opgenomen in The Magic Shop, de plaats waar ook Bowie zijn laatste twee albums inblikte.

Aan de plaat werkten heel wat bekenden mee al liggen Chris Stein en Debby Harry zoals altijd aan de basis van de songs. Zo liet producer John Congleton (St. Vincent, John Grant, War on Drog, David Byrne,…) mooi volk als Sia, Charli XCX, Johnny Marr, Dev Hynes, Joan Jett, Laurie Anderson en The Gregory Brothers binnen in de studio om de songs te bevruchten met hun inbreng.

Ook Dave Sitek van TV On the Radio tekende present. Hij schreef mee aan de eerste single Fun die je hieronder kan streamen.

In april tourt Blondie in Australië en Nieuw-Zeeland, maar er zouden ook shows komen bij ons.

1 februari 2017
Marc Alenus