Nieuw album en tour voor Southern Empire

Het tweede studioalbum van de Australische progrockgroep Southern Empire gaat ‘Civilisation’ heten en verschijnt op 20 juli bij Giant Electric Pea. Het is de opvolger van het uitstekende https://damusic.be/cd/southern-empire-southern-empire.html dat in 2016 op hetzelfde label verscheen.

Net als op het debuut komt de muziek uit de koker van toetsenist Sean Timms, al is albumopener Goliath’s Moon ontstaan uit een collaboratie met gitarist Cam Blokland. Eveneens is het uitkijken naar Crossroads, de herwerkte en expansieve versie van een song die Timms samen met Mark Trueack schreef voor een Unitopia-album (titel: ‘Crossroads’) dat nooit verschenen is.

Verder is er Innocence & Fortune, een stuk dat Timms pende met Steve Unruh van Samurai of Prog. En dan wordt het helemáál spannend met nog een tweede epic getiteld Cries For the Lonely, waarin de hele groep de hand in heeft gehad.

In november vaart Southern Empire uit voor een Europese tour die ook de Lage Landen aandoet. Op 22 november meert men aan in de Spirit Of 66 in Verviers (B). Op 24 november gooit men de trossen los aan De Boerderij in Zoetermeer (NL).

Opgericht door Timms na de ontbinding van Unitopia, is Southern Empire beïnvloed door Dream Theater, IQ, Transatlantic, Karnivool en Steven Wilson.

Southern Empire line-up:
Sean Timms – Keyboards, zang en sax
Danny Lopresto – Leadzang en gitaar
Cam Blokland – Gitaar en zang
Brody Green – Drums en zang
Jez Martin – Bas en zang

 

15 juni 2018
Christoph Lintermans