Nieuw album en single voor Steel Panther

De Nobelprijs voor literatuur zullen de vier van Steel Panther nooit krijgen. Wat wel duidelijk is dat ze stilaan doorgroeien naar de headline-posities van de grote outdoor rockfestivals.

De band, waarvan iedereen dacht dat het een grap was, is met 'Heavy Metal Rules', dat op vrijdag 27 september verschijnt, ondertussen toe aan het vijfde album. Net als alle overige Steel Panther-albums zal ook deze plaat volstaan met catchy partyhardrock met grofgebekte teksten. 

Sterk dat deze nazaten van Mötley Crüe, Van Halen, Kiss en Def Leppard zelfs in #metoo-tijden fluitend wegkomen met over-the-top seksistische songtitels als Asian Hooker, Party All Day (Fuck All Night), It Won't Suck Itself, Gloryhole, Bukkake Tears, Gangbang At The Old Folks Home en You're Beautiful When You Don’t Talk.

In de video van de eerste single, All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight), lijkt het er even op dat één van de heren getemd is. Maar kijk vooral zelf hoe dat afloopt;

Wie de band nog in de buurt wil zien, moet zich reppen naar onze noorderburen, waar ze deze maand maar liefst twee shows geven, te weten op vrijdag 19 juli op de Zwarte Cross en de dag erna, zaterdag 20 juli, op Dynamo Metal Fest  (Eindhoven). 

Foto: persbericht.

9 juli 2019
Bert Gysemans