Nieuw album (en eerste single) voor Domkraft

Vertrek samen met ons op een zinderende roadtrip met de Zweedse psychedelische doommeesters.

Domkraft heeft met een video nieuwe single Whispers, een voorloper van het vierde album 'Sonic Moons', gelanceerd. Dat album verschijnt op 8 september 2023 via Magnetic Eye Records.

"De nieuwe single Whispers is niet zo subtiel als de titel suggereert, maar het is ook geen negen minuten durend beuknummer", legt zanger en bassist Martin Wegeland uit. "We wilden een vleugje gewichtloosheid toevoegen.Voor mij is de solo in het middengedeelte het middelpunt van het nummer en laat het echt het brede scala aan invloeden van Martin (Widholm) als gitarist horen. De harmonieën, samen met de verschillende lagen energie van het nummer, maken het redelijk representatief voor waar het album over gaat: opgesloten energie en loslaten."

De Zweden keerden trouwens terug naar de Welfare Sounds Studio aan de rand van Göteborg om opnieuw samen te werken met Kalle Lilja en Per Stålberg. Die terugkeer heeft er waarschijnlijk evenveel toe bijgedragen dat Domkraft de unieke identiteit behield. De eindmix werd trouwens gedaan door Karl Daniel Lidén (Greenleaf, Katatonia Lowrider). 

26 juli 2023
Bert Gysemans