Nick Cave werkte mee aan tentoonstelling over zichzelf

Fan van Nick Cave? Dan loont het misschien om vrouw- of manlief zo gek te krijgen volgend jaar op een tripje naar Kopenhagen te trakteren.

In The Black Diamond vindt immers van 23 maart tot 3 oktober de tentoonstelling ‘Stranger Than Kindness’ plaats: een tentoonstelling die pretendeert een reis te zijn naar de creatieve wereld van muziekant, verhalenverteller en cultuuricoon Nick Cave.

In de tentoonstelling worden installaties en originele atmosferische soundscapes getoond met meer dan driehonderd objecten uit Caves persoonlijke collectie, The Nick Cave Archive in Melbourne, de collectie van de Koninklijke Deense Bibliotheek en een aantal zaken, uitgeleend door individuen. Daarbij o.a. origineel artwork, handgeschreven teksten, boeken, foto’s, video’s, ontwerpen voor zijn live sets en persoonlijke artefacten.

Zo wordt een beeld geschetst van meer de vijftig jaar uit het leven, het werk en de inspiratie van Nick Cave in een multi-sensorieel avontuur doorheen zijn vele werkelijke, maar ook ingebeelde werelden.

Meer info en goedkope early bird-tickets vind je hier.

25 november 2019
Marc Alenus