Nervosa verandert van line-up

Bij de Braziliaanse all-female metalband, die vorig jaar nog op Alcatraz stond en deze zomer in de Elpee in Deinze zou passeren, heeft het de laatste weken flink gerommeld.

Nervosa verandert van line-up

Nervosa werd opgericht in 2010 als trio en het debuut ‘Victim Of Yourself’ bleek meteen een schot in de roos te zijn. Hun mix van staalharde thrash en deathmetal klinkt tamelijk uniek. Maar eind april gaven zowel Fernanda Lira (bass en zang) als Luana Dametto (drums) hun ontslag. Gitariste Prika Amaral, die in 2010 aan de wieg van de groep stond, bleef alleen achter, maar bleef niet bij de pakken zitten.

Vandaag kan je al kennismaken met de nieuwe band, bestaande uit zangeres Diva Satanica, momenteel werkzaam bij Bloodhunter,  Bassiste Mia W. Wallace, die haar sporen al verdiende bij Abbath en de reïncarnatie van Hellhammer Triumph of Death, en op drums de jonge Eleni Nota, actief in enkele progressieve metalbands als Mask en Prospero.

Het trio is dus een kwartet geworden en gitariste Prika belooft snel nieuw werk. Daar hebben ze nu nog even de tijd voor, want de julitour door Europa zal naar alle waarschijnlijkheid afgeblazen worden. 

7 mei 2020
Bert Gysemans