Nell & The Flaming Lips coveren Cave

'Where The Viaduct Looms' verschijnt op 26 november via Bella Union.

De plaat van Nell & The Flaming Lips bevat negen covers van songs van Nick Cave, waarbij de zang en sommige instrumenten worden verzorgd door de veertien jaar oude Nell Smith met The Flaming Lips als backing groep. De cover van The Ship Song kan je hieronder bekijken.

Smith leerde Wayne Coyne kennen, toen ze twaalf was op een convert van de band in Canada. Zij was één van de vrijwilligers die als papegaai het concert opluisterde en dat was niet de eerste keer. Toen Coyne op een bepaald ogenblik een cover van een nummer van David Bowie naar haar toe zong, beantwoordde ze dat zonder verpinken.

Smith leerde gitaar spelen en schreef songs met haar vader. Op een bepaald ogenblik stelde Coyne dan voor om covers van Nick Cave op te nemen en naar hem te sturen. En de rest is geschiedenis. Coyne licht toe: “It’s always great to meet excited, young creative people. With Nell we could see she is on a journey and thought it would be fun to join her for a while and see if we could get things going. It was a great way to connect with her and help harness her cool attitude to making music.”

Nick Cave heeft intussen al laten wegen gecharmeerd te zijn door de covers.

12 november 2021
Patrick Van Gestel